Artikelen Reacties

MiniatuurA » Blog » In goede herinnering aan Wim Segers

In goede herinnering aan Wim Segers

 

Op 9 november 2015 is Wim Segres overleden. Hij was al geruime tijd ziek maar zijn overlijden kwam toch nog onverwacht snel.

De meeste workshop deelnemers en bezoekers van onze stand op de treinenbeurs in Houten zullen zich Wim herinneren als een gepassioneerd en bevlogen modelbouwer. Hij was meester autoombouwer en puzzelde net zolang met onderdelen tot het allemaal paste in de modellen.

Boven de rouwkaart stond buitengewoon treffend:

Twee werkende handen

Ze liggen nu stil.

Wie hem gekend heeft 

weet wat dat zeggen wil.

Wim was één van mijn eerste workshop deelnemers en ontpopte zich al snel als uiterst vakkundige micromodelbouwer. Het duurde dan ook niet lang of Wim was mijn vaste begeleider tijdens workshops. Afgaand op de reacties van de deelnemers deed hij dat altijd met veel geduld, passie en de nodige humor hetgeen zeer gewaardeerd werd.

Vooral oldtimers en kleine personenwagens waren zijn ding. Hij heeft regelmatig auto’s omgebouwd voor beursen en attracties en het waren zijn auto’s die op de prijswinnende modelbaan De Highline tijdens OnTraxs in het Utrechtse Spoorwegmuseum de oh’s en ah’s van het publiek kregen.

Hij wist als geen ander perfecte verlichting te maken in en op modellen en maakt optimaal gebruik van alle technische middelen en mogelijkheden die er waren zoals lichtgeleiders. Altijd zocht hij de grenzen van het nog maakbare op. Dat was zijn uitdaging.

Zijn laatste model was een Porsche 911 met alles er op en eraan. In Augustus 2015 kwam hij dit model hoogst persoonlijk afleveren op de beurs in Houten. Een wondertje der techniek, velen begrepen niet hoe hij dat flikte…

Wim,…makker..,…we zullen je missen….

Jan Heimensen

Geplaatst in: Blog

One Response to "In goede herinnering aan Wim Segers"

  1. Bert Leijten says:

    In memoriam Wim Seegers:
    Zijn toch nog plotselinge overlijden was een schok voor me. Ik zal zijn vrolijkheid, hulp en vakmanschap missen. De wereld is een bijzonder mens verloren.

    Bert Leijten.

Geef een reactie

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.