Artikelen Reacties

MiniatuurA » Wegenbouw » Het STREETSYSEM wegenbouw systeem voor Faller en DC-Car

Het STREETSYSEM wegenbouw systeem voor Faller en DC-Car

Vanaf Januari 2012 is er een nieuw systeem op de markt voor het leggen van magneetband.

De naam? STREETSYSTEM

Het is een goed doordacht systeem van gefreesde MDF wegdelen met een groef voor het magneetband. Het mooie is dat de wegdelen met speciale koppelstukken (gepatenteerd) worden verbonden. De wegdelen kunnen daardoor zowel linksom als rechtsom gebruikt worden. Hierdoor is met minder verschillende delen veel meer flexibiliteit.

“Als we het toch doen dan doen we het meteen goed” moet de fabrikant gedacht hebben want er zijn gelijk al 5 verschillende bocht radiussen leverbaar in 15 graden en 30 graden. In bochten kan gekozen worden uit twee verschillende groeven zodat het voor onze modelbaan  chauffeurs ook mogelijk is om de bocht “op te halen”. Hiervoor zijn dan weer verschillende delen met overloop groeven zodat e.e.a. vloeiend verloopt. De Streetsystem elementen zijn leverbaar in 3 verschillende breedtes, 52mm, 44mm en 30mm, die onderling koppelbaar zijn. De verschillende breedtes kunnen ingezet worden voor de verschillende schalen: H0, TT of N. Door de koppel mogelijkheid  is het echter ook mogelijk om met smalle H0 voertuigen op 30mm te rijden. Hierbij kunt u denken aan de personenwagens die in smalle binnensteden hun weg vinden.

Tevens zijn er veel, doordachte,  accessoires zoals T-splitsingen, kruisingen en rotondes leverbaar. Starters kunnen kiezen uit 3 verschillende startsets: 2x ovaal en 1x zgn. hondenbeen, die gelijk al bushaltes bevatten.

Voor splitsingen en parkeer/stop plekken is voorzien in een Splitsing servo en Parkeer servo, de laatste is uitgevoerd met permanentmagneet en is daardoor te gebruiken als stop en als parkeer plek. De splitsing servo werkt met meebuigend magneetband waardoor een mooi vloeiend weggedrag wordt verkregen.

De servo zitten in een houder die perfect in de STREETSYSTEM wegdelen past.

De servo’s kunnen uitstekend gestuurd worden met de DC-Car servo decoders in verschillende uitvoering leverbaar zijn.

Dit systeem maakt het ver- en afwerken van wegen en straten met magneetband een stuk makkelijker. Het systeem is “Made in Germany” en heeft een uiterst nauwkeurige passing. De prijsstelling is dermate dat u niet zelf met een frees aan de slag zult willen gaan zeker niet als u het strakke resultaat hebt gezien wat met STREETSYSTEEM bereikt kan worden.

Kortom een welkome aanvulling op het DC-Car systeem!

Geplaatst in: Wegenbouw

Geef een reactie

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.