Artikelen Reacties

MiniatuurA » Wegenbouw » Streetsystem: Hét wegenbouw systeem voor magneetband

Streetsystem: Hét wegenbouw systeem voor magneetband

Nog nooit is het zo makkelijk geweest om met rijdende auto’s op de modelbaan te beginnen!!

Het aanleggen van wegen voor rijdende auto’s is nog nooit zo eenvoudig en veelzijdig geweest als met de komst van het Streetsystem.

Dit systeem bestaat uit koppelbare MDF wegdelen die voorzien van één of meerdere groeven waarin op eenvoudige wijze magneetband verlegt kan worden.

Het weg-/verwerken van magneetband was niet voor iedereen even gemakkelijk, met de komst van het Streetsystem is een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van geleiding van rijdende model auto’s. Hoe het systeem werkt toont deze video:

 


YouTube Direct 

De voordelen van magneetband t.o.v. de rijdraad zijn legio:

1. Betere geleiding van de voertuigen met aanzienlijk minder kans op uitbreken of kwijt raken van de draad.

2. Rijden met zwevende sleper behoord tot de mogelijkheden. Hierdoor ondervinden de voertuigen minder wrijving waardoor de aandrijvingen, de sleper en het wegdek minder slijt en de voertuigen langer rijden op een acculading.

Lees hier meer over Magneetband,.
Het Streetsystem bestaat uit een enorme range aan elementen die op diverse manier gecombineerd kunnen worden. Zo zijn de elementen in 3 breedtes leverbaar: 52, 44 en 30 mm. Je zou kunnen stellen dat dit dan voor 3 schalen is te weten: HO, TT en N. Echter zijn deze breedtes onderling koppelbaar waardoor bijvoorbeeld het 30 mm systeem uitstekend geschikt is om bijvoorbeeld met HO personenwagens door een binnenstad te rijden met smalle straatjes en scherpere bochten.

Standaard zijn er kruising en rotonde elementen leverbaar waarmee T Splitsingen of rotondes met 2, 3, of 4 aftakking te maken zijn. Ook is er royaal voorzien in bochten, maar liefst 6 radiussen in 30º en 15º uitvoering maken een buitengewoon variabel wegen patroon mogelijk. Voor het maken van splitsingen en stop of parkeer plekken zijn er elementen die voorzien zijn van een uitsparing voor de Splitsing servo’s of Parkeer servo’s.

Wil je uitgebreid automatisch rijden dan zijn er hoog gevoelige Hallsensoren leverbaar die ook op de kleine sleper magneetjes reageren in combinatie met het magneetband, iets wat tot voor kort vaak nogal kritisch was. In combinatie met de DC-Car Functiebouwsteen en de Servodecoder S4-Car met Inputprint kunnen zo automatisch snelheid en richting aanwijzers worden bedient bij af slaand verkeer. Dit samen met het DC-Car Anti Botsing Systeem maakt het weg verkeer super realistisch zonder dat daar per se een computer bij gebruikt hoeft te worden! Een beschrijving hoe deze combinatie werkt treft u hier en hier.

Laatst geupdate 14-9-2013

Geplaatst in: Wegenbouw

One Response to "Streetsystem: Hét wegenbouw systeem voor magneetband"

  1. Eric says:

    Thank you for your welcome and access to you database. Many of us in the FCS are considering the advantages of using the magnetic tape in lieu of the Faller wire. Already, with just a glance, I can see many great pluses with the tape. I look forward to a long and informative relationship with you. I live in MO. in the USA. Eric

Geef een reactie

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.