Artikelen Reacties

MiniatuurA » !Workshops en Seminars » Workshops en Seminars

Workshops en Seminars

De eerstvolgende DC-Car Workshop is op zaterdag 25 januari in Putten.Tekst en uitleg

Inschrijven doet u via de Webshop: Inschrijven Workshop

Voor 2020 hebben we de volgende datums:

14 Maart

9 Mei

4 Juli

5 September

17 Oktober

14 November

19 December

Deze data zijn onder voorbehoud!

MiniatuurA organiseert regelmatig Workshops en/of Seminars voor Modelbouwers die meer willen weten over een bepaald onderwerp. Zo zijn er bijna maandelijks wel Workshops over het DC-Car systeem en de daarbij gebruikte/benodigde technieken. De Workshops worden alle in Putten (Gld) gegeven aan kleine groepen. Het max. aantal deelnemers is meestal niet groter dan 8 personen zodat er voor iedereen voldoende aandacht is.

We hebben een mooie werkruimte voorzien van alle gemakken zoals werkplekken, gereedschappen / hulpmiddelen, materialen en onderdelen.

In overleg zijn er ook mogelijkheden voor een Seminar bij u op de club. Daarnaast is het ook mogelijk om een club uitje te organiseren waarbij u een bezoek brengt aan MiniatuurA en u de mogelijkheden van bijvoorbeeld het DC-Car systeem krijgt uit gelegd.

Geplaatst in: !Workshops en Seminars

10 Responses to "Workshops en Seminars"

 1. Daniel Andriessen says:

  Beste miniatuura,
  Ik heb eerder een workshop bij jullie gedaan en er erg van genoten. We hebben toen mijn faller touringcar open gesloopt en er 25 ledjes in geplakt. Of daar een poging toe gedaan. De bus ligt nog steeds in dezelfde toestand in de kast en ik durf er maar niet aan te beginnen. De lampjes zijn te klein voor mijn vingers. Ik zou graag 10 december aanwezig zijn om meer te leren over banenbouw en samen met een wel handige man (ingehuurd?) de bus af te maken want dat ga ik zelf niet aandurven. Is dat een haalbaar scenario? Hoor graag, Daniel

  1. Jan says:

   Hallo Daniel,

   Dat scenario is zeker haalbaar, daar zijn de workshops uiteindelijk voor! Het is mooi te zien dat mensen hun grenzen verkennen en die vaak ook weten te verleggen. En als er iets niet haalbaar is dan toch een weg vinden om het doel te bereiken.

   Ik heb een plek voor je gereserveerd voor de 10e, de bevestiging is naar je verstuurd!

   Tot dan,

   Jan

 2. hans Vegting says:

  Hallo,
  Zoals jullie weten ben ik bezig met de ombouw van de Mercedes MB O305 bus. (Zie mijn verslag). Echter ik ben nu zover dat ik de fototransistoren heb ingebouwd en aangesloten op de decoder en de motor ook heb aangesloten. Verder heb ik de functiebouwsteen gebouwd, en hoopte daarmee de bus te kunnen testen, maar dat lukt nog niet erg. 😎 Ik zou dus graag op de eerstvolgende workshop komen met de bus en de functiebouwsteen om e.e.a. hopelijk aan de praat te krijgen. Ik heb al een mail gestuurd omdat ik de workshop van 28 januari niet kan boeken.
  Ik hoor graag of ik me in kan schrijven voor de volgende workshop en wanneer die dan is.

  Groet,
  Hans 😀

 3. Evan Daes says:

  Vorige zaterdag heb ik de workshop mogen bijwonen. Het was een aangename , leerzame, succesvolle en vruchtbare dag. Hierdoor ga ik op 2 Februari weer de trip naar Putten maken.
  Kortom: Een Aanrader!

  Groeten,

  Evan

 4. Jacques Lardenoije says:

  Gisteren vroeg op stap naar een workshop in Putten .Op een prachtige locatie in de bossen werd ik hartelijk ontvangen door Jan en Wim van miniatuurA.
  In een groot lokaal met een demobaan voor cars en met lange , goed uitgeruste tafels voor het leren monteren en ombouwen van o.a. Faller auto’s heb ik een hele dag met veel plezier doorgebracht. Onder toezicht en met hulp en goede adviezen van voornoemde heren is het me gelukt om een faller vrachtauto ‘s avonds met werkende verlichting en ingebouwde decoder mee naar huis te nemen..
  Vandaag heeft hij proef gereden en mbv Ecos en Koploper laten alle lampjes zich schakelen :de data worden mbv een IR led draadloos overgebracht .hierbij is alleen een magneetlint in het wegdek voldoende voor de besturing.Voor de inwendige mens was er een overvloed aan lekkers aanwezig .
  Een aanrader voor fc rijders om nog meer beweging en realiteit op de modelbaan te verwezenlijken.

  groeten,
  Jacques

 5. dirk batenburg says:

  ik heb op 13 mei een workshop gedaan.
  het was geweldig.
  ik had wel vlinders in mijn buik voor het resultaat.
  ik ben wel aardig geholpen omdat het voor mij abracadabra was.
  het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.
  groetjes
  dirk batenburg

 6. […] dirk batenburg on Workshops en Seminars"ik heb op 13 mei een workshop gedaan. het was geweldig. ik had wel vlinders in…" […]

 7. Piet Picasso says:

  Hoi Jan,
  Bedankt voor de leuke workshop van 20-10-2018
  Zo trots als een pauw heb ik het hele thuisfront, vrienden, kennissen en volgens mij mijn halve klantenbestand van mijn winkel mijn auto laten zien.
  Zo gaaf lichtjes aan/uit knipperlichten aan etc etc en dat allemaal eigenhandig gemaakt.

 8. Nick Schreurs says:

  Jan,
  Vandaag (17-12-2018) heb ik dan eindelijk mijn eerste workshop gevolgd.
  Je hebt me heel wat uitgelegd, ik kan er veel mee doen.
  Nu ik weet waar sensoren geplaatst moeten worden en waar IR-Leds, kan ik met het aanleggen van de weg beginnen. Op het moment dat de weg er ligt, de auto’s er zonder problemen overheen kunnen rijden, ga ik over tot het ombouwen van de bekende Faller-auto’s tot auto’s die reageren op de IR-Leds en de ook acties kunnen aansturen. Ook zal ik een aantal functie-printen aanschaffen en installeren.
  Het ombouwen van de auto’s zal ik, zeer zeker in het begin bij jullie komen doen; ik heb er nu al zin in.
  Ik zou iedereen een dergelijke workshop willen aanraden die geinteresseerd is in iets meer dan alleen maar de analoge Faller-auto’s. Je wordt prima op weg geholpen.

 9. André Stronks says:

  Hallo Jan
  In oktober 2018 heb ik een workshop gevolgd dit was zeer leerzaam ik heb er van genoten. Ik heb een brandweerwagen gemaakt die is prima gelukt.

Geef een reactie

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.