Artikelen Reacties

MiniatuurA » DC-Car

Een bus stop op afroep

Al weer enkel  jaren sta ik met een demo baantje op de treinen beurs in Houten. Dit was een simpel ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Techniek

DC-Car met korte afstand Infrarood sturing

Elke DC-Car auto kan standaard aangestuurd worden door een DCC centrale. Dit kan al gerealiseerd worden met  slechts enkele goedkope ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Besturing

Instellingen van de DC-Car decoders

Instellingen van de DC-Car decoders: De DC-Car decoders kennen een groot aantal parameters die d.m.v. CV’s instelbaar zijn. CV staat voor ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Decoders

Stap voor stap: Het ombouwen van een auto

Ombouw beschrijving  Faller vrachtwagen uit startset 1716520 “Goed gereedschap is het halve werk” zegt het spreekwoord vandaar dat we dan ook ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Bouwen

Besturing van het DC-Car systeem

De sturing van het systeem kan op verschillende manieren plaats vinden. Dat maakt het dan ook meteen wat ingewikkelder, waardoor ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Techniek

Het ontstaan van …

… het DC-Car Systeem is te danken aan de inmiddels gepensioneerde Claus Ilchmann. Na een bezoek aan Miniatur Wunderland Hamburg ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: DC-Car

DC-Car PC zender

De DC-Car PC zender stelt u in staat om rechtstreeks vanuit een PC de DC-Car auto’s aan te sturen. Waarom werd de PC zender ontwikkelt? Toen Claus Ilchmann ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Besturing

DC-Car Booster

Met de DC-Car Booster wordt het mogelijk om de DC-Car auto’s over een grotere afstand te kunnen besturen d.m.v. een digitale ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Besturing

DC-Car Functiebouwstenen

Met deze bouwstenen kunnen de auto´s zonder digitale centrale of computer toch aangestuurd worden. De werking In het kort is de werking ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Besturing

Automatische functies in DC-Car decoders

In de DC-Car decoder zijn een aantal automatische functies ingebouwd. De functies worden aangestuurt door 2 magneten die zich in het wegdek ... … Lees het volledige artikel »

Geplaatst in: Besturing, Decoders